• Slider1.jpg
 • Slider6.jpg
 • Slider3.jpg
 • Slider10.jpg
 • Slider7.jpg
 • Slider8.jpg
 • Slider.jpg
 • Langtang-Promo2.jpg
 • Langtang-Promo1.jpg
 • Slider4.jpg
 • Slider9.jpg
 • slider12.jpg
 • Slider5.jpg
Sunday, October 21, 2018

Alhamdulillah, saya telah di jemput untuk satu temuramah dalam rancangan Assalamualaikum TV Al-Hijrah pada 16 Apr 2016. Temuramah secara langsung di TV Al-Hijrah ini adalah untuk perkongsian saya tentang pengembaraan saya bersama rakan di Nepal pada tahun 2012. Ia juga sebagai salah satu promosi tentang buku travelog pertama yang saya tulis bertajuk "Langtang Nepal, Menjelajah Hingga ke Himalaya". Ini merupakan pengalaman buat pertama kalinya saya muncul di kaca TV secara langsung. Rasa teruja, berdebar dan takut menyelubungi saya sebelum rancangan ini bermula. Tambahan pula, pihak TV Alhijrah tiada memberikan sedikit penerangan ringkas sebelum rancangan ini bermula. TV Alhijrah mengandaikan saya telah biasa masuk TV, he he he. Walau bagaimana pun, Alhamdulillah saya berjaya mengurangkan rasa gementar saya setelah rancangan bermula dan semuanya berjalan dengan lancar.

Rancangan Assalamulaikum ini bermula jam 9.00 pagi sehingga 10.30 pagi.  Saya di beritahu slot saya adalah pada pukul 9.15 pagi dan di nasihatkan untuk tiba di studio pada pukul 8.00 pagi. Bagaimanapun, slot saya di ubah pada pukul 10.10 pagi. Saya hanya baru tahu bahawa pusat operasi TV Al-Hijrah terletak bersebelahan Masjid negara apabila mendapat jemputan ini. Saya di temani oleh adik saya dan juga suaminya untuk rancangan ini. Mereka juga teruja kerana buat pertama kalinya dapat masuk ke set rancangan TV bagi rancangan secara langsung. Di harap semua yang mendengar perkongsian saya ini faham dan memperolehi sedikit sebanyak tips yang di berikan bagi yang ingin mengembara di Nepal. 

Pengacara pada pagi itu adalah Isma Hasmie & Raja Sofie yang begitu ramah sekali telah membuatkan rasa berdebar saya sebelum rancangan bermula kian berkurangan. Saya berasa selesa bila rancangan bermula dan dapat fokus dengan temuramah tersebut. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar sekali. Terima kasih di ucapkan buat TV Al-Hijrah yang telah sudi menjemput saya bagi rancangan tersebut. 

 

 

 

 

Tajuk Buku : LANGTANG NEPAL, Menjelajah Hingga Ke Himalaya

‪#‎langtang‬ ‪#‎nepal‬ ‪#‎travel‬ ‪#‎backpackerstory‬ ‪#‎travelog‬ ‪#‎travelogmieey‬‪#‎mieeyphotography‬ ‪#‎langtangnepal‬
‪#‎mieey‬ ‪#‎backpackers‬ ‪#‎trekking‬ ‪#‎book‬ ‪#‎buku‬

Harga : RM 28.00, RM 30.00 (Sabah/Sarawak)
Harga Termasuk Kos Penghantaran : RM 34.00, RM 39.00 (Sabah/Sarawak)
Size buku : A5
Bilangan Muka Surat : 304 Muka surat ( 229 muka surat hitam putih, 75 muka surat berwarna)

Tempahan Melalui : -
1. Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
2. Facebook : www.facebook.com/travelogmieey
3. Facebook : www.facebook.com/mieeyphotography
4. WhatsApp : 019-5694141
5. COD : Alor Setar dan sekitarnya

Pembayaran :
1. Transfer/ Bank In/ Cash Deposit ke:
A. Bank Islam.
No Akaun : 02-1050-1002-1528
Nama : Travelog Mieey Enterprise
B. Maybank Berhad
No Akaun : 5521-7005-9514
Nama : Mohamad Hilmi Osman

* Mohon berikan maklumat pembayaran (slip pembayaran/Transfer statement) melalui email, telefon/SMS/WhatsApp agar proses penghantaran boleh di buat.

* Di harap dengan pembelian Travelog ini dapat memberikan sumber inspirasi kepada saya untuk terus mengembara dan berkongsi pengalaman pengembaraan saya dengan anda semua. Terima Kasih

Regards,
Mhilmi Osman